Zoals u heeft gemerkt is BC Dummy overgestapt op spelverdelingen die door de computer zijn gemaakt en door de dupliceermachine zijn gedupliceerd.

 

Misschien is het verstandig een paar misverstanden over het gebruik van deze methode uit de wereld te helpen.

 

·         De computer schudt de spellen zoals u en ik dat ook zouden doen alleen doet de computer dat veel zorgvuldiger dan wij .

·         De spellen worden niet door de computer of door de WECO gemanipuleerd of op welke wijze dan ook beïnvloed. Alle verdelingen zijn mogelijk zoals dat ook mogelijk is bij de met de hand geschudde spellen.

·         De aanname dat de computer altijd verdelingen maakt waarbij een van de handen openingskracht heeft is onjuist. Een rondpas kan ook bij deze methode voorkomen alleen mag u dan het spel niet opnieuw gaan schudden.

·         Aparte verdelingen zijn mogelijk maar geen uitgemaakte zaak. Ook bij deze methode kunt u een hele avond vlakke verdelingen krijgen.

·         U hoeft niet anders te bieden of af te spelen dan u gewend bent. Al uw afspraken kunnen blijven bestaan. Het maken van nieuwe afspraken is absoluut niet persé noodzakelijk.

·         We blijven gewoon in 2 lijnen spelen dus er verandert niets aan promotie en degradatie. Alleen zijn de spelverdelingen in beide lijnen hetzelfde waardoor u uw resultaten kunt vergelijken met elk ander paar dat bij Dummy speelt. De aanname dat we nu dus alleen nog maar topintegraal gaan spelen is een fabeltje dat absoluut niet waar is.

·         Degene die de computer bedient zou inderdaad de spelverdelingen van te voren kunnen inzien er daar zijn voordeel me doen  maar wij hebben 100% vertrouwen in de integriteit van deze leden.

 

Samenvattend kunnen we stellen dat de gewone competitie op de clubavond leuker wordt. Bij het gebruik van gedupliceerde spellen hoeft u de spelverdelingen niet in te voeren in de bridgemates. De spelverdeling is na afloop meteen beschikbaar. Het nakaarten wordt gemakkelijker want niet iedereen kan een spel uit de eerste ronde nog exact reproduceren. De spellen kunnen ook gemakkelijk met uw partner of een andere bridger worden besproken of op de website worden geanalyseerd. Spelen alle lijnen dezelfde spellen dan ontstaat er een levendiger contact tussen de lijnen want een speler uit de B-lijn kan dan aan een “goeie” uit de A-lijn vragen wat hij had moeten bieden of hoe een lastig spel gespeeld had moeten worden. Met het rekenprogramma van de NBB en de door de NBB voor iedere vereniging beschikbaar gestelde website, is het mogelijk de spellen en frequentiestaten te publiceren en uw resultaat onderling te vergelijken en te analyseren.