Aan: alle NBB-leden

Beste bridger,

‘Alleen samen krijgen we corona onder controle’, zo luidt de boodschap van de overheid in een campagne aan ons allen. De BridgeBond ondersteunt deze oproep van harte en daarom sluiten wij ons aan bij de maatregelen die de overheid neemt om verspreiding van het coronavirus af te remmen.  Dat is jullie als bridgers natuurlijk niet ontgaan. Clubochtenden, -middagen en -avonden gaan niet meer door en ook landelijke bridge-evenementen zijn in ieder geval tot en met 28 april afgelast.

Bridge voor thuis
Het zijn vreemde tijden en er ontstaan in het hele land fantastische initiatieven. Nu kunnen we niet samen zijn, maar wel klaar staan voor elkaar en dat is mooi.
Ook bridgend Nederland blijft actief. We bedenken samen manieren om toch te bridgen, kinderen thuis te leren bridgen of online te spelen. Al deze initiatieven verzamelen we voor jullie op de pagina thuistips op onze website. Stuur ook je tips in!

Nieuw! Speel je clubochtend, -middag of -avond op StepBridge
De afgelopen weken hebben we samen met StepBridge hard gewerkt. Met als doel: mogelijk maken dat clubs hun reguliere clubdrive online kunnen spelen. En dat is gelukt! Na een aantal pilots, gaan er inmiddels al 59 clubs met hun leden bridgen op Step. Deelnemen aan je eigen clubcompetitie is gratis tot en met 31 december. Je moet wel een account aanmaken bij StepBridge. Nadat het proeflidmaatschap voorbij is mogen NBB-leden gratis blijven doorspelen binnen hun eigen clubomgeving. Alle overige rechten vervallen, dus geen competities of quickstep meer.

Heb je nog niets gehoord van je club? Neem contact op met je wedstrijdleider of bestuur en kijk of jullie ook willen meedoen.
 
Online bridgen kan altijd en overal
Doet jouw club niet mee? Dan blijft StepBridge nog steeds een leuke manier om samen te bridgen. Je kunt gratis een proefaccount aanmaken op stepbridge.nl. Hier mag je twee weken gratis spelen en daarna kun je beslissen of je lid wilt worden. Leden van de BridgeBond krijgen bovendien € 23,- korting op het lidmaatschap.
Voor meer informatie en uitleg over spelen op Step hebben we een speciale pagina gemaakt. Kijk ook eens bij BIC (Berry’s Internet Club). Hier kun je recreatief spelen, maar ook als beginnend bridger oefenen.

Live BridgeTV
Nu we afstand moeten bewaren, maar toch bij elkaar willen zijn is het tijd voor BridgeTV. Live bespreken TeamNL toppers Simon de Wijs en Tim Verbeek samen met Tim Heeres jullie vragen over bridge. Soms verschijnt er zelfs een ‘mystery guest’. Kijk elke maandag en donderdag om 15.00 uur live mee en geef je commentaar. Moet je het een keer missen, dan kun je alle afleveringen terugkijken. Alle info staat op: bridge.nl/bridgetv

Tot zover deze update. Wij zullen misschien iets vaker dan jullie van ons gewend zijn een informatiebericht sturen. Het is een manier om iedereen op de hoogte te houden van de ontwikkelingen en activiteiten in bridgend Nederland.

Blijf gezond en blijf in contact met elkaar.

Met vriendelijke groet,
Nederlandse Bridge Bond