Landelijk Graafs Open Jeugdbridetoernooi:

Ondanks de barre weersomstandigheden, kwamen afgelopen zondag, de jeugdbridgers van heinde en verre, naar bassisschool de Raamdonk in Grave, om deel te nemen aan het Graafse Jeugdbridgetoernooi.

Er waren vanwege het weer, helaas wel wat afmeldingen, maar de meesten hadden het weer toch getrotseerd.

Dit jeugdtoernooi wordt georganiseerd door bridgeclub Dummy uit Grave.

De Nederlandse bridgebond is de grote sponsor achter dit toernooi.

Na het openingswoordje van Bart Moonen, werd er gespeeld in drie categorieën nl. minibridge 1 en minibridge 2 en de ruitenbridgegroep.

Alles was prima door de WECO en de diverse leden van BC Dummy geregeld en konden zelfs de ouders, terwijl de jeugd speelde, een rondleiding door Grave krijgen of een bezoekje brengen aan het Kunstkerkje in Velp.

Er worden 5 van deze toernooien per jaar door heel Nederland georganiseerd.

Het beste bridgepaar krijgt een beker en het beste Graafse bridgepaar krijgt de wisselbeker.

De bridgekampioen van BC Dummy, Frenk Lepoutre, reikte de beker en de medailles aan de winnende paren uit, onder toeziend oog, van een bestuurslid van de NBB, nl. Tim Verbeek, de Wereldkampioen bridge Junioren.

Tim bedankte namens de NBB de organisatie m.n. Bart Moonen, Gerdie Mulder en Marjos Bakers en alle andere vrijwilligers van BC Dummy.

Naast de beker kregen de winnaars een taart aangeboden, afkomstig van de Graafse warme bakker Leurs, die met alle deelnemers na afloop van de bridgemiddag gedeeld werd en waar de jeugd heerlijk van smulde.

Kortom het was een meer dan geslaagd toernooi, met dank aan Basischool de Raamdonk.