JEUGDBRIDGERS ZETTEN GRAVE OP DE KAART.

 

8e OPEN GRAAFS JEUGDBRIDGE KAMPIOENSCHAP: GROOT SUCCES.

 

Zondagmorgen jl. trokken ca. 60 mini- en jeugdbridgers uit o.a. Rotterdam, Venraij, Zutphen enz. richting Grave, om mee te doen aan het 8e Open Graafs Jeugdbridge Kampioenschap. Maar voordat het zover was, moest basisschool "De Raamdonk" in alle vroegte deze zondag, eerst omgetoverd worden tot een echte bridgelocatie.

De grote man achter dit kampioenschap is Bart Moonen. Hij regelt al voor de 8e keer dit jeugdbridgetoernooi in Grave, samen met de vrijwilligers van Bridgeclub Dummy,  de organiserende club. Zij hebben de gehele dag allerlei hand- en spandiensten geleverd en gezorgd, dat deze dag vlekkeloos kon verlopen. De Nederlandse Bridge Bond is de grote sponsor. Het toernooi van vandaag, is één van de vijf grote landelijke toernooien waar kinderen van 9 tot en met 15 jaar aan kunnen deelnemen. Deze toernooien worden ook wel de kweekvijver voor bridgetalent genoemd. Daarnaast wint het Graafse paar, dat het beste speelt, de jaarlijkse wisselbeker. De voorzitter van bridgeclub Dummy Grave heette de kinderen en hun begeleiders van harte welkom en wenste hen veel plezier. Bart Moonen wees de deelnemers na enkele mededelingen de weg naar de diverse speellokalen. Met gespannen snoetjes en rode koontjes, ging men aan de speeltafels zitten. Want voor velen was het de eerste keer dat ze aan een bridgetoernooi deelnamen. Rond 16.00 uur zijn de laatste spellen gespeeld en kon de zo goed in toom gehouden energie worden omgezet in een luidruchtig afwachten van de einduitslag.                                   

 NBB jeugdbestuurslid Simone Verlage bedankte als eerste de kinderen voor hun deelname aan dit bridgetoernooi en de vrijwilligers die hebben gezorgd dat dit toernooi georganiseerd kon worden, kregen van de NBB een kleine attentie.

En uiteindelijk kwam Bart Moonen met de verlossende uitslag.

Lars IJzerman en Koen Pieters uit Grave zijn met 66,48%  als eerste geëindigd en omdat zij allebei uit Grave komen, werden zij als hoogst genoteerd Graafs team, Graafs Jeugdbridgekampioen en kregen ook nog eens de wisselbeker, die Lars vorig jaar ook al had gewonnen.

Ruuben Sengers en Koen Swinkels zijn met 64,84% tweede geworden en met 64,29% zijn Barend van der Donk en Sebastian Fischer  derde geworden. Allemaal van harte gefeliciteerd.