JONG BRIDGESPEKTAKEL TIJDENS 9E OPEN GRAAFS JEUGDBRIDGE KAMPIOENSCHAP       
Het was zondagmorgen 28 januari, dat in alle vroegte verschillende groepjes jeugdige bridgers uit Ruurlo, Venraij, Berghem en Wijchen richting Grave vertrokken, om deel te nemen aan het 9e Open Graafs Jeugdbridge Kampioenschap. Alleen de Graafse deelnemers  hoefden niet zo vroeg uit de veren. De denkertjes van de toekomst hadden er zin in en de meesten hadden zich ook goed voorbereid door de laatste dagen nog eens extra spellen te spelen.
Dit jaar was Bart Moonen wederom de grote organisator, samen met een aantal vrijwilligers van BC Dummy. De opbouwploeg was al vroeg in de weer om Basisschool "De Raamdonk" tot een echte bridgelocatie om te toveren. De catering was er klaar voor en de begeleiders Gerdie, Marleen, Marjos en Juul stonden in de startblokken om de deelnemers mee naar de bridgelocaties te nemen. Maar eerst heette Bart Moonen van Bridgeclub Dummy Grave de kinderen en hun begeleiders van harte welkom en wenste hen veel plezier.
De voorzitter van het Landelijk Jeugdbridge van de NBB Carla van Rooijen, was deze middag ook aanwezig en genoot zichtbaar van zoveel bridge-enthousiasme. Doordat de gemiddelde leeftijd van de bridgeclubs zo hard stijgt de laatste jaren, vertelde zij dat de NBB (Nederlandse Bridge Bond) extra aandacht gaat geven aan de jeugd door middel van speciale programma's en subsidies. Want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Het is belangrijk dat je zo jong mogelijk start met bridgen. Belangrijke doelgroepen naast de basisschooljeugd zijn ook de studenten van het MBO, HBO en de Universiteiten. En hoopt men zo de toekomst van de bridgeclubs veilig te stellen.
Na een heerlijke middag bridgen kwam Bart dan uiteindelijk met de verlossende uitslag. Maar kreeg de voorzitter van het Landelijk Jeugdbridge Carla van Rooijen eerst het woord. Zij bedankte de kinderen voor hun deelname aan dit bridgetoernooi en de vrijwilligers die hebben gezorgd dat dit toernooi georganiseerd kon worden. De verwachtingen waren hoog gespannen. Bij de mini-bridgers zijn met 60,71% 1e geworden Ghalia & Eline en kregen zij een mooie beker. Met 56,55% werden 2e Yalissa & Jonas en met 54,76% werden 3e Nina & Charley.

Bij het  Ruiten Bridge werden ex aequo met 60% Wiebe & Valentino en Sven & Sep. Het hoogst genoteerde Graafs paar Yalissa van de Brug & Jonas van Benthem zijn met 56,55% Graafs Jeugdbridge kampioen geworden en mochten zij de wisselbeker mee naar huis nemen.

Allemaal van harte gefeliciteerd