Jubileum voor het 10e OPEN GRAAFS JEUGDBRIDGE KAMPIOENSCHAP               

Op zondag 27 januari werd voor de 10e keer het Open Graafs Jeugdbridge Kampioenschap gehouden. De organisatie was ook dit jaar weer in handen van de Graafse bridgeclub Dummy. Basisschool "De Raamdonk" trad op als gastheer en had de aula omgebouwd tot feestelijke ontvangstruimte.

De voorzitter van BC Dummy benadrukte in haar voorwoord het belang van respect aan de bridgetafel.

De bridgebond werd vertegenwoordigd door Carla van Rooijen, voorzitter jeugdbridge en Marion Kriele, accountmanager Bridge op School. De bond ondersteunt al jaren het jeugdbridge op de Nederlandse basisscholen, zoals BC Dummy in Grave al dertien jaar doet, en maakt zich sterk om het bridge ook op middelbare scholen uit te dragen, zodat de jeugd na de enthousiaste beginjaren op de basisschool ook daarna behouden blijft voor het bridgespel. Ook in onze regio zijn de eerste contacten al gelegd met enkele middelbare scholen.

In “De Raamdonk” waren twee lokalen vrijgemaakt, verdeeld in twee groepen die aan het kampioenschap deelnamen: de minibridgers en de pupillen. Na vier uur bridgen kon de wedstrijdleiding  op het eind van de middag de winnaars bekend maken.

Bij de pupillen werden Jonna Rijcken & Nina van Litsenburg uit Grave 1e, gevolgd door Max van Breedveld & Thom van der Linden uit Venray en Grave; als derde eindigden Daan Puyn & Robin Brands, Venray. Bij de Minibridgers waren Marcus Gommans & Quinten Berens uit Grave de sterksten, gevolgd door Sterre Peters met Stijn Hofstede, ook uit Grave, derden werden Jens Langwerden & Teije Eijkelkamp uit Ruurlo. De kampioensbeker voor het beste Graafse bridgepaar ging naar Marcus en Quinten, zij behaalden de hoogste score van 65%!

Tot slot bedankte de voorzitter van het Landelijk Jeugdbridge Carla van Rooijen alle vrijwilligers van BC Dummy die dit toernooi georganiseerd hebben, alsmede de ouders die hun kinderen inspireren om voor het bridge te kiezen. En natuurlijk alle jeugdige deelnemers die voor een spannende en geslaagde middag hebben gezorgd.