Quatre Mains 2022 op 24 september: bridgen in heel Grave

 

 

 

Zaterdag 24 september togen bijna 200 bridgers (kaartspel) door het centrum van Grave: hoofdstad van de gemeente Land van Cuijk voor één dag. Vanaf 10.45 werd er door 98 paren op 10 locaties fanatiek gespeeld. Na 4 spellen: hup naar de volgende speelgelegenheid. Alle locaties waren makkelijk te belopen omdat ze allemaal in het gezellige centrum liggen. De Quatre Mains-commissie van bridgeclub Dummy is dank verschuldigd aan alle gelegenheden die gastvrij hun deuren open zetten, de Graafse vlag uithingen en tussen de middag een uitstekende lunch verzorgden. In alfabetische volgorde: Bagijnenkerk, Bibliotheek, Bij Moeders, Gouden Leeuw, Koffiekamer en Hemelvaartzaal aan de Elisabethkerk, Maaspoort / Poortwachtershuis, Mai Li, Snoeperij Heintje en Societeit. Dankbaar waren alle vrijwilligers voor het ‘notebook’ met pen en de pot honing die ze mochten ontvangen voor hun medewerking.

 

Om 9.30 uur meldde zich het eerste paar in Catharinahof, waar de registratie van de deelnemers werd verzorgd en eventuele problemen werden opgelost.

Eén paar had laten weten graag de hele dag op één plaats te spelen, omdat er ernstige loopproblemen waren ontstaan: werd geregeld. Iemand anders meldde zich bij ons met de mededeling dat hij zijn leesbril was vergeten: krijg je toch die van de voorzitter. Een plaid werd aangerukt voor een mevrouw die kouwelijk was.

Het noteboek met pen werd door iedere deelnemer in dank aanvaard. Deze geste van de commissie om te benadrukken dat wij blij waren dat velen ‘over de brug’ waren gekomen, kon alleen dankzij creatief meedenken van de gemeente Land van Cuijk, die een potje vond voor ons. 

De gratis koffie en door Catharinahof beschikbaar gestelde cake werd met smaak genuttigd.

Na de opening door de voorzitter en een aantal huishoudelijke mededelingen kon men op pad.

Wedstrijdleider Herman van den Bosch had alles voorbereid en klaar gezet in de Sociëteit.

Onze ‘table officers’ Frenk, Huub, Kees en Marcel hadden intussen alle spullen naar de speelgelegenheden gebracht.

 

Gezelligheid

De organisatie kreeg veel lof voor de goede sfeer die er heerste en de wijze waarop alles was ingericht en georganiseerd. Het was uitstekend weer om de hele dag te kaarten: de beloofde regen viel, maar was zo miezerig en fijn dat je er niet nat van werd; maar op een terras zitten, was dus geen optie.

De prijzen na afloop voor de winnaars werden met applaus begroet. Tine had het thema herfst, met verve uitgewerkt. In de theaterzaal van Catharinahof stond het podium vol met een keur van herfststukken: een mix van blijvend en bloeiend, sommige met licht erin. 19 Paren gingen er mee aan de haal.

 

De Quatre Mainscommissie, bestaande uit Marleen, Henk, Herman (voorzitter) Lambert en Marc, is blij met de grote opkomst en de positieve ervaringen die de mensen ons meegaven. Op naar de 32ste Quatre Mains in 2023.