Quatre Mains 2022 op 24 september: “bridgen mag weer, overal”                    

 

Bridgeclub Dummy uit Grave organiseert ieder jaar een bridgedrive. Wat meer dan 30 jaar geleden begon als een 'kroegendrive' is uitgegroeid tot een bridgetoernooi in diverse locaties, onder de naam “Quatre Mains 2022”. De organisatiecommissie is er weer in geslaagd veel gezellige speellocaties te vinden. Een groot aantal vrijwilligers zorgt op iedere plek voor een hapje en een drankje én een heerlijke lunch. Meer dan 100 paren trekken dan door Grave en spelen een aantal spellen in de locaties die daaraan meedoen. Grave leent zich daar prima voor: korte afstanden, mooie wandelingen. Voor de 31ste keer gaat het dit jaar gebeuren op 24 september 2022. Het belooft een gezellig toernooi te worden op 24 september: bridgeclub Dummy heeft er zin in.

 

De beide voorgaande edities -altijd de eerste zaterdag na 5 mei- konden helaas niet doorgaan door de regels rond de corona pandemie. Dit jaar kiest de Quatre Mains-commissie voor september omdat in januari 2022 nog te ongewis was welke contactregels in mei zouden gelden.

In 2020 was de organisatie rond de bridgedrive al aardig op streek toen er rond carnaval, medio maart, een streep ging door alle contactsporten (gold ook voor bridge). Wat restte was een dankbrief voor de getoonde belangstelling om aan Quatre Mains 2020 mee te doen en terugstorting van het inschrijfgeld.

Zo wil je als organiserende commissie natuurlijk niet bezig zijn, maar nood breekt wet!

Het ziet er in 2022 heel anders uit en wij verwachten veel belangstelling voor de bridgedrive op 24 september.

 

Waar is het te doen?

De ochtend begint in de grote zaal van Catharinahof, Koninginnedijk 252 in Grave, prachtig gelegen aan de boorden van de Maas.

Aanmelden tussen 9.45 uur en 10.15 uur. Om 10.30 uur vertrekt u naar de locatie, waar u volgens uw schema (het 'loopbriefje') de eerste vier spellen speelt. We zijn nog in onderhandeling met enkele locaties. Zeker zijn intussen: café De Maaspoort, de Bibliotheek, de Hemelvaartzaal en de Koffiekamer (beide aan de Elisabethkerk), de Snoeperij, de Sociëteit, Bagijnenkerk, Chinees Indisch restaurant Mai-Li, het Grieks restaurant Apollo, restaurant Bij Moeders, café Oud Grave en café de Gouden Leeuw.

 

Hoe inschrijven en wat kost het?

U kunt zich inschrijven via het inschrijfformulier, dat is te vinden op de website van bridgeclub Dummy: www.bcdummy.nl (pagina Quatre Mains, subpagina: inschrijfformulier). U kunt ook een inschrijfformulier opvragen via de mail: dummyquatremains@gmail.com Uw inschrijving geldt pas als definitief als het geld is over gemaakt.

Voor € 54,- per paar kunt u meedoen. U speelt 28 spellen (7 ronden van 4 spellen), u krijgt koffie bij binnenkomst, een lunch tussen de middag en een versnapering tijdens de prijsuitreiking.

Wacht niet te lang met inschrijven: bij 112 paren zitten we vol.

Wij hebben er zin in, U ook?