30ste GRAAFSE BRIDGEDRIVE "QUATRE MAINS"    

 

Op zaterdag 11 mei organiseerde Bridgeclub Dummy haar jaarlijkse Bridgedrive "Quatre Mains" in ons mooie vestingstadje Grave. En dit jaar werd hij voor de 30ste keer gehouden: een jubileum! Meer dan 200 bridgers kruisten de degens/kaarten voor een zo goed mogelijk resultaat en voor het traditionele aspergepakket als prijs. De deelnemers kwamen voornamelijk uit de regio: van Nijmegen tot Uden en van Ravenstein tot Cuijk. Maar er kwamen er ook uit Utrecht, Eindhoven, Lisse en Den Bosch, zo bekend is dit toernooi al.

Maar liefst tien locaties in de historische binnenstad hadden zich bereid verklaard om de bridgers te ontvangen, van kerk tot kroeg en van bieb tot restaurant. Dit zorgde voor een gevarieerde ambiance voor de deelnemers. De hele dag scheen de zon uitbundig zodat het verwisselen van speelplek gelukkig heel plezierig was.

Er werden (topintegraal) 7 ronden van 4 spellen gespeeld. Op het eind van de middag vond, zoals elk jaar, de prijsuitreiking plaats in de grote zaal van het Catharinahof.  Trotse winnaars, met 72.3%, waren Hans Wessels en Han Smit uit Nijmegen. De afgelopen jaren waren zij al een keer winnaar en een keer tweede geweest. Maar voor hen was de gezelligheid van het Graafse bridgetoernooi de belangrijkste reden om dit jaar weer mee te doen. Op een prachtige tweede plaats kwam Bart Moonen van Dummy met zijn “Nijmeegse partner” Ruud Lamers met 65.97%, gevolgd door Astrid van Buren en Susan Rook met 64.10%. De wisselbeker voor het beste paar van de organiserende vereniging Dummy ging dit jaar naar Aad Schaper en Toin de Groot, op een veertiende plaats van de 104 deelnemende paren. Zij lagen maar een half procent voor op het volgende Dummy-paar Otto van Driel en Frank Peeters.

 

 

De winnaars van het beste bridgepaar van BC Dummy met de wisselbeker:

Aad Schaper en Toin de Groot.

 

De toernooileiding was als vanouds in handen van Herman van den Bosch, terzijde gestaan door Lambert van Thiel. De 4mains-organisatie is hen weer grote dank verschuldigd, net als de andere vrijwilligers, die de voorbereiding deden en de table-officers, die het goede verloop van de dag bewaakten.