Thema-avond BC Dummy uitstekend bezocht.

De zaal van de Catharinahof loopt om 19.00 uur al langzaam vol. Om 19.30 uur moeten hier en daar wat stoelen bijgezet worden. De door Bridgeclub Dummy georganiseerde thema-avond trekt deze keer zo’n 60 bezoekers. Een derde deel daarvan zijn leden van de andere bridgeclubs uit Grave. De organisatie vindt het een uitstekende opkomst en is zeer blij dat ook vanuit de andere clubs belangstelling wordt getoond voor deze thema avond.

Op het programma staan een flink aantal onderwerpen die tijdens het spelen van bridge aan de orde kunnen komen. Deze avond zijn het Frans Schuurman en Ernst Jührend, beiden lid van de BC Dummy,  die de aanwezigen daarin de weg wijzen.

Ernst Jührend heeft onder andere uitleg gegeven over de regel van 15. Waarbij in de vierde hand met 1 schoppen geopend wordt.

Frans Schuurman heeft de aanwezigen op zijn eigen gepassioneerde wijze uitgelegd dat Stayman in een 1 sans atout contract niet meer van deze tijd is. Puppet Stayman daar gaan wij voor peperde hij de toehoorders in.

Daarmee is het mogelijk om te onderzoeken of er sprake is van een vijf- of vierkaart in de schoppen of harten om naar de fit en manche op zoek te gaan.

Aan de hand van een powerpoint presentatie zijn alle onderwerpen op een manier uitgelegd dat het ook voor een  wat minder ervaren bridger duidelijk werd waarover het ging en hoe die het samen met de partner moet afspreken en moet gaan toepassen. Zoals Frans dat bij herhaling benoemde “Je partner moet wel weten en begrijpen wat jij bedoelt”

Om 22.30 uur werd deze avond met een dankwoord aan Frans en Ernst door voorzitter Rob Diederen afgesloten.