Thema avond: tegenspel: tips en tricks.

 

 

 

Grave, maart 2019

 

Een paar keer per jaar organiseert bridgeclub Dummy een thema-avond, bedoeld om haar eigen leden en andere bridgeliefhebbers uit Grave en omgeving een paar kneepjes van het spel bij te brengen.

Op woensdag 3 april zal Frans Schuurman deze avond verzorgen met als thema: “het tegenspel”.

Zoals hij zelf in zijn voorbeschouwing uitlegt:

“Veel bridgespelers vinden het tegenspelen het lastigste onderdeel van het bridge. Daar zijn verschillende redenen voor, zoals miscommunicatie met de partner, verkeerd uitkomen en op het verkeerde moment terugvallen op vuistregels als ‘tweede man laag’ en ‘derde man doet wat ie kan’.“

Door middel van diverse spelsituaties zal hij de deelnemers verschillende tips en tricks laten zien, waardoor het tegenspel in het vervolg minder problemen zal opleveren. Zo komt aan de orde hoe je met verschillende kaartsignalen de partner van de noodzakelijke informatie (distributie, aan/afseinen en voorkeur voor een bepaalde kleur) kan voorzien om een goede voortzetting te krijgen.

De avond zal plaatsvinden in Catharinahof op woensdag 3 april, aanvang half acht, en is bestemd niet alleen voor Dummyleden, maar ook voor niet-leden; de laatsten betalen dan wel € 2,50.

Alle aanwezigen krijgen de besproken onderwerpen een paar dagen later in hun mailbox, zodat men thuis alles nog eens rustig ‘na kan kaarten’.