3e Gemeentelijk Bridgekampioenschap Grave


                  MEEDOEN IS BELANGRIJKER DAN WINNEN
Op zondag 22 februari werd het 3e Gemeentelijk Bridgekampioenschap Grave gespeeld. Alle bridgeclubs van Grave hebben voor de 3e keer dit gemeentelijk bridgekampioenschap georganiseerd, waar gezelligheid voorop staat. Alle bridgers uit Grave, zowel leden van de clubs, als “thuisbridgers” zijn uitgenodigd voor dit toernooi. Zij die buiten Grave wonen en lid zijn van een Graafse bridgeclub, mochten ook meedoen.

Onze Graafse wethouder Mevrouw Henisch zou deze dag komen openen, maar was helaas geveld door griep.

En wat geweldig was het, toen onze burgemeester Roolvink deze bijzondere dag kwam openen. Hij vindt het geweldig dat alle bridgeclubs gezamenlijk een dergelijk toernooi organiseren.

Want samen sta je sterk en dit is weer een goed voorbeeld, hoe het ook kan. Burgemeester Roolvink wenste iedereen een fijne en sportieve dag en eindigde met de woorden: Meedoen is belangrijker dan winnen.

Het was een gezellige dag, met een heerlijke lunch en  om ca. 16.00 uur werden de winnaars bekend gemaakt.

Heel bijzonder was dat de winnaar van vorig jaar Jan van Els de wisselbeker aan de nummer 1 kwam uitreiken.

Helaas  was vorig jaar op 26 augustus,  zijn vrouw Diny overleden en met haar waren zij de  Bridgekampioen 2014 van de Gemeente Grave. 

Dit jaar zijn de Cuijkenaren Jan vd Monde en Dorus van Kerkhof Bridgekampioen 2015 van de gemeente Grave geworden. Zij zijn lid van een Graafse bridgeclub en mogen dus ook meedoen.

2e zijn het echtpaar Joke en Peter Paters en 3e  het echtpaar Joke en Niek Marcellis.  Allen van harte gefeliciteerd en de organisatie hoopt dat het volgend jaar weer net zo gezellig wordt en dat er weer meer Graafse bridgers willen meedoen aan dit sportieve toernooi.