JEUGDBRIDGETOERNOOI: JE PARTNER IS JE BESTE MAATJE

Zondagmorgen in alle vroegte, waren de vrijwilligers van BC Dummy al hard aan het werk, om basisschool De Raamdonk voor het zevende "Open Graafs Jeugdbridgetoernooi", om te toveren tot een heus Bridge Walhalla. Er moest veel geregeld worden, maar toen de kinderen met hun begeleiders arriveerden, stond de koffie en ranja klaar en werd om

12.30 uur door de voorzitter van BC Dummy, Gerdie Mulder, de aftrap gegeven en zij eindigde met de woorden: "JE PARTNER IS JE BESTE MAATJE".

Er werd in verschillende lokalen gespeeld, waar allerlei emoties te merken waren. Er was spanning, enthousiasme, teleurstelling, maar vooral ook blijdschap bij de jeugdige bridgers, wanneer er een contract gehaald werd. Tussendoor was er voor iedereen soep, tosti's en meer lekkers, ter afleiding van de spanning.

Namens de Nederlandse Bridgebond was, Dennis Stuurman van de afdeling Jeugdbridge, de gehele dag aanwezig. Hij hield vlak voor de prijsuitreiking een toespraak, waar hij namens de NBB alle aanwezigen bedankte.

Hij vond het leuk, dat er ook opa's en oma's kwamen kijken en dat er zelfs een oma (invaller) meedeed. Een speciaal dankwoord ging naar de vrijwilligers. Zij kregen allemaal een kleine attentie.

Maar een bijzonder woord van dank ging uit naar een zeer verraste Gerdie Mulder. Zij zet zich al ruim 10 jaar in, om de schooljeugd van Grave, het mooie bridgespel te leren. O.a. door als vrijwilliger, elke vrijdagmorgen op basisschool "de Raamdonk" bridgeles te geven. Ook probeert zij de jeugd daar waar mogelijk, warm te krijgen voor het mooie bridgespel. En daar hoorde natuurlijk een bloemetje bij.

Na al deze mooie woorden, kwam Aad Schaper, voorzitter van het bridgedistrict Maasland & Meierij, met de langverwachte uitslag.

Er waren twee categorieën.

Bij minibridge zijn op de 1e plaats geëindigd : Julius en Lars (Grave),  op de 2e plaats: Niels en Niek (Grave/Wijchen) en op de 3e plaats: Koen en Thomas (Grave).

Bij Ruiten zijn 1e geworden: Okke en Lars (Venraij) en als 2e  zijn Jorn en Gabor (Borculo/Venray) geëindigd.

De Graafse jeugd brigdekampioenen 2016 zijn met 57,14% Lars IJzerman en Julius van Dijk geworden en zij ontvingen trots de felbegeerde wisselbeker. Aad feliciteerde alle winnaars, dankte alle deelnemers en hoopt dat iedereen volgend jaar weer van de partij zal zijn. Zelf heeft hij de gehele dag als vrijwilliger meegeholpen en hij vond het zo leuk, dat hij er volgend jaar zeker weer bij wil zijn.

Tevreden ging iedereen weer huiswaarts.