Op 8 november was er BC Dummy weer een thema-avond, bedoeld om haar leden en andere Graafse bridgeliefhebbers een paar kneepjes van het spel bij te brengen.

Frans Schuurman verzorgde deze avond met als thema “Uitkomen”.

Zoals hij zelf in zijn voorbeschouwing uitlegt:

 “Gemiddeld kom je in 25% van de spellen uit. In nog eens 25% moet je partner uitkomen en dan is het ook wel fijn als je weet welke logica je maat volgt bij de uitkomst. De kaart waarmee je uitkomt is wellicht de belangrijkste kaart van het spel.

Vaak is het de kaart die tot de downslag leidt dan wel de leider het spel al dan niet met een up laat maken”.

Door middel van diverse spelsituaties liet hij het belang zien van verdedigend of aanvallend uitkomen; wanneer je beter wel en wanneer niet met een singleton of tweekaart kunt uitkomen, of in de kleur van je partner.

Het was een zeer druk bezochte avond. Niet alleen door Dummyleden maar ook leden van de andere Graafse bridgeclubs waren goed vertegenwoordigd.

Alle aanwezigen hebben de besproken onderwerpen inmiddels in hun mailbox, zodat men thuis alles nog eens rustig ‘na kan kaarten’.

 

 

BC Dummy Jaarvergadering


Altijd op de derde donderdag van de maand september houdt Bridgeclub Dummy haar jaarvergadering. Al 43 jaar verzorgt de club de competitie-avonden, de laatste jaren in Catharinahof. Sinds 1989 wordt tevens het  Quatre Mains bridgetoernooi in de binnenstad van Grave gehouden. Elk jaar spelen minstens 100 paren in verschillende Graafse etablissementen om de prijzen. Daarnaast verzorgt de club ook beginnerscursussen voor geïnteresseerden en laten enkele clubleden op de Graafse basisscholen De Sprankel en de Raamdonk de leerlingen kennismaken met de beginselen van het bridgespel. Ook organiseerde de jeugdcommissie van BC Dummy voor de 9e keer het Open Graafse Jeugdkampioenschap. Voorzitter Gerdie Mulder bedankt alle vrijwilligers hartelijk voor het vele werk dat zij het afgelopen jaar verricht hebben.
Ook dankt zij Hannie Schoofs en Marcia Ploegmakers, die zes jaar lang hun bestuurstaken met veel enthousiame hebben vervuld. Hun plaatsen in het bestuur worden ingenomen door Annelie de Graauw en Marc Hendrikse.
Het clubkampioenschapspaar werd gehuldigd tijdens de algemene ledenvergadering. Mariëtte Gielens en Marcel van der Vliet kregen de kampioenmedailles omgehangen.
Voor het komend competitiejaar is het bijzonder verheugend, dat zich 20% nieuwe leden bij de club hebben aangemeld. Het bewijst dat het bridgespel ook in Grave nog steeds bloeit!