BC Dummy
 

Verslagen


Paar Tine Giesbers/Meis Weusten wint de 4e ronde.
Afgelopen donderdag is de 4e competitieronde van dit seizoen afgesloten.
In de A-lijn is het paar Tine Giesbers/Meis Weusten afgetekend 1e geworden. Hun gemiddelde over de 6 speelavonden bedraagt 59,72%. Spannend was de strijd om plaats 2 en 3. Die is uiteindelijk beslist in het voordeel van het paar Mariëtte Gielens/Toin de Groot. Zij behaalden een gemiddelde van 55,24%. Het paar Frans Schuurman/Marcel v/d Vliet eindigde als 3e met een gemiddelde van 55,05%
In de B-lijn was het drietal Henk Walk/Huub Paree/Kees Fransen de nummer 1. Zij scoorden een gemiddelde van 57,6%. De paren Aad Schaper/Ernst Jührend en Jan van Els/Jos Hoeijmakers zijn als 2e en 3e geëindigd. Zij behaalden respectievelijk 56,51 en 55,05%.
Aanstaande donderdag gaat het laatste  gedeelte van dit bridgeseizoen van start. Naast de competitie worden er ook nog de paasdrive en de slotdrive georganiseerd. Dus nog volop activiteit bij BC Dummy.
Het afgelopen winterseizoen is in Cuijk een zeer goed bezette bridgecursus gestart. Mochten er deelnemers aan deze cursus interesse hebben om in clubverband te gaan bridgen kunnen zij zich bij de BC Dummy aanmelden.
BC Dummy: Butlercompetitie ten einde
Afgelopen donderdag klonk er bij menig bridger een zucht van verlichting. Tijdens de derde competitieronde is gebruik gemaakt van de butlertelling. “Normaal” gesproken wordt de einduitslag weergegeven in percentages. Bij butler gaat het om IMP’en. Overslagen hebben minder invloed op de behaalde resultaten en als de manche of slem erin zit is het heel wijs om dat te bieden en te halen. Dus een heel andere benadering van het bridgespel.
Omdat men deze wijze van spelen niet vaak speelt wordt die door een flink aantal bridgers van Dummy als “lastig” ervaren. Vandaar het zuchten donderdagavond om 22.35 u in Esterade. De einduitslag na 6 speelrondes:
In de A-lijn is het paar Tine Giesbers/Meis Weusten overtuigend eerste geworden met een gemiddelde van 26,3 imp. De tweede plaats was weggelegd voor het paar Marriette Gielen/Toin de Groot met gemiddeld 12,6 imp. Een fraaie derde plek voor Juul en Lambert van Thiel met een gemiddelde van 8,5 imp.
Uit de B-lijn promoveert het trio Herman, Antoon en Maria Peters. Dit trio werd met een gemiddelde van 24,1 imp eerste.
Agnes en Rob Diederen zijn tweede geworden en het paar Stefania Samczuk/Tosca Koopmans derde. Hun gemiddelden respectievelijk 19,6 en 11,3 imp. Ook deze paren promoveren naar de A-lijn.
Zaterdag 4 februari is door 36 paren deelgenomen aan de bridgedrive te Linden die georganiseerd werd door Slagwerkgroep Linden.  De Slagwerkgroep wordt vanuit de BC Dummy gefaciliteerd en ondersteund om deze drive tot een succes te maken.
Ook leden en paren van BC Dummy hebben deelgenomen aan deze drive. Diverse Dummy-paren behaalden goede resultaten.
Het paar Tine Giesbers/ Meis Weusten wist deze drive te winnen met een percentage van 63,48%. Zij scoorden een fractie beter dan het paar Mariette Gielen/Toin de Groot die bleven steken op 63,36% en daarmee tweede werden.
Het paar Gerdie Mulder/Bart Moonen werd eervol 5e met 59,65%.
Gezelligheid troef bij BC Dummy
Donderdag 22 december werd de jaarlijkse kerstdrive van de Bridgeclub Dummy gehouden in het kerstsfeervolle Esterade.
Waar normaal gesproken bij een bridgeclub schoppen, harten, klaveren of ruiten troef zijn was deze avond  alleen gezelligheid troef.
Het bestuur verwelkomde de leden bij binnenkomst met een glas prosecco en voordat de kaarten op tafel kwamen hield voorzitter Rob Diederen zijn jaarlijkse speech. Hij keek terug naar de twee voorgaande seizoenen die door corona grotendeels in het water waren gevallen. Hij was verheugd dat wij nu weer gewoon op donderdag konden bridgen.
Inderdaad, er werd ook nog gebridged door de 24 aanwezige paren. Wel in een beperkte vorm deze avond, slechts 4 rondes en zonder de tijdsdruk zodat alle spellen gespeeld konden worden.
Tussen de rondes door was er voldoende ruimte om bij te kletsen onder het genot van een drankje en de nodige versnaperingen. Aan het eind werden de drie best spelende paren van de avond bekend gemaakt.
Het paar Henk Vissers/Jack van Casteren was het best. Zij scoorden 63,07%. Tweede werd het paar Maria van Haaren/ Dorus van den Krommenakker en derde het gelegenheidspaar John Gijsen/Kees Fransen. Zij scoorden respectievelijk 58,52 en 57,10%.
Daarna was er een loterij onder leiding van Annelie de Graauw en Henk Vissers. De loterij was zodanig georganiseerd dat iedereen met een prijs tevreden huiswaarts keerde.
Opgemerkt wordt dat binnen de BC Dummy ruimte is voor nieuwe leden. Geïnteresseerden in de bridgesport die willen gaan  bridgen bij BC Dummy kunnen de nodige informatie vinden op onze website.
BC Dummy: Frans Schuurman en Marcel van der Vliet winnen 2e competitieronde.
De tweede competitieronde bij de BC Dummy is ten einde. De winnaar in de A-lijn en de promovendi uit de B-lijn zijn bekend.
Ook deze ronde kende voor alle bridgers zijn ups en downs. De ene speelavond wordt er goed gescoord en een andere avond is het wat minder. Maar na 6 speelavonden zijn de eindresultaten  in beide lijnen bekend. In de A-lijn was het paar Frans Schuurman/Marcel van der Vliet overtuigend de beste. Zij scoorden over de 6 speelavonden een gemiddelde van 59,09%. De paren Rutger van Oosten/Marc Hendrikse en Gerdie Mulder/Bart Moonen hebben het tot de laatste speelavond spannend gehouden om de plaatsen 2 en 3. Uiteindelijk bleken Rutger en Marc met een minimum verschil van 0,13% beslag te hebben gelegd op de 2e plaats. Rutger en Marc scoorden 54,30% Gerdie en Bart waren goed voor 54,17%.
In de B-lijn waren Nel van der Duim en René van de Pavert het sterkst. Ook hier was er een behoorlijk verschil met de paren die als 2e en 3e eindigden. Nel en René scoorden 57,72%. Juul en Lambert van Thiel werden 2e met 54,78% en paar Marleen Janssen/Marleen Geerts met 53,77% 3e. Deze drie paren gaan in de nieuwe competitieronde in de A-lijn uitkomen.
Tijdens deze 3e speelronde wordt de butlertelling toegepast. Dat vereist een zekere aanpassing van de speeltactiek. Dat is altijd weer even wennen.
Op donderdag 22 december is de laatste speelavond van BC Dummy. Zoals gebruikelijk vindt dan  de traditionele kerstdrive plaats. Op die avond wordt er minder gebridged, maar staat gezelligheid en verbintenis centraal.
Bent u geïnteresseerd in het bridgen  en wilt u meer weten over BC Dummy dan is het meer dan de moeite waard om de website www.bcdummy.nl te bezoeken. Speciaal de voor Graafse deelnemers aan de bridgecursus die momenteel in Cuijk wordt gegeven is het meer dan de moeite waard om deze website te bezoeken. Schroom niet om nadere informatie in te winnen bij de secretaris Henk Vissers. Zijn contactgegevens staan op die site vermeld.
BC Dummy heeft er een Kei bij.
Donderdag 8 september werd in Esterade de Algemene Leden Vergadering gehouden. Een kleine 40 leden hebben deze vergadering bijgewoond. Onder leiding van voorzitter Rob Diederen werd de agenda in een hoog tempo afgewerkt. Als één van de laatste punten op de agenda stond huldigingen vermeld. Allereerst werd het kampioenspaar van het seizoen 2021-2022 in de bloemetjes gezet. Dat waren Bart Moonen en Gerdie Mulder. Daarna werd er afscheid genomen van de leden van de Jeugdcommissie bestaande uit Bart Moonen, Gerdie Mulder, Marjos Bakens en Marleen Jansen. Deze commissie heeft zich vele jaren ingezet om het bridgen onder de Graafse schooljeugd te promoten. Gerdie Mulder heeft les gegeven aan de leerlingen van De Raamdonk en Marjos Bakens deed dat op De Sprankel.
Daarnaast is door deze commissie een aantal jaren het Open Graafse Jeugdkampioenschap georganiseerd waaraan door jeugdbridgers uit het hele land is deelgenomen.
Op voordracht van het bestuur was Bart Moonen bij de NBB voorgedragen om tot “bondskei” te worden benoemd. Een procedure die in februari van dit jaar al gestart is. Zo’n aanvraag, die goed onderbouwd moet zijn, dient via het district uiteindelijk door de landelijk bond te worden goedgekeurd. De heer Aad Schaper, districtsvoorzitter van de NBB, was degene die naar Grave was afgereisd om Bart de bij deze benoeming behorende prijs uit te reiken. In zijn met humor doorspekte speech heeft hij aangegeven dat Bart voor onze club van grote waarde is geweest en nog is. Bart heeft jarenlang vele functies binnen de club vervuld. Daarom ook terecht dat hij het bij deze benoeming behorende beeldje kreeg uitgereikt.
Deze vergadering was niet de eerste activiteit binnen de bridgeclub.
Een week eerder namen 19 paren deel aan de openingsdrive.
Deze drive waarbij in één lijn werd gespeeld is gewonnen door het paar Tine Giesbers/Meis Weusten ( 71,72%) Toon van Eldijk met Edmond van Heteren waren 2e met 62,81% en de 3e  plaats was weggelegd voor Mariëtte Gielens en Toin de Groot met 60,68%.